Stiati ca...

 

...Pentru incepatori, este recomandata o pipa din lemn de briar, fara racitor de metal in interior, dotata cu sistem pt. introducerea unui filtru de 9mm.

...Marcile  pt. incepatori, avand in vedere raportul calitate-pret, sunt recomandate:

       - Danske Club, o marca care apartine firmei Stanwell
       - Savinelli Capitol

...Fumul rece si uscat este cautat de majoritatea fumatorilor de pipa. Dry System este o inovatie de la firma Savinelli. Pipele Savinelli cu Dry System sunt proiectate pentru a da un fum rece si uscat chiar si atunci cand sunt fumate de un incepator care nu stie sa traga ritmic din pipa si sa controleze temperatura si modul de ardere al tutunului in vatra. Pretul acestor pipe este, totusi, mai ridicat.

...Exista pipele in stil „Army Mount”. Acestea au avantajul ca pot fi demontate in general cand pipa este inca fierbinte, fara a exista riscul deteriorarii corpului pipei.

... Pipa trebuie sa fie mai grea deoarece este mai rezistenta in timp. Pe de alta parte, pipele usoare sunt bune pt. cei carora le place sa le tina in dinti, de mustiuc, ca sa aibe mainile libere.

...Bolul pipei trebuie sa prezinte, de preferinta, urmatoarele caracteristici:

       -pereti grosi (astfel pipa nu o sa arda la mana iar vatra este mai rezistenta la temperaturile mari din timpul fumatului, reducandu-se riscul de a crapa);

      -este foarte important ca gaura de fum sa fie ceva mai jos decat fundul vetrei sau exact pe fund, in nici un caz mai sus de acesta. Daca gaura este mai sus de fundul vetrei, arderea va fi intretinuta mai greu si pipa se va stinge repede, trebuind reaprinsa des. Deasemenea, veti trage mult mai greu din pipa. Cand cumparati o pipa, fiti foarte atenti la dispunerea gaurii de fum, inspectand vatra pipei cu o lanterna sau alta sursa de lumina.

...Accesoriile absolut necesare oricarui fumator de pipa:

     - Pipe-tool (sinonim cu companion de pipa sau, popular, futac), compus in general din 3 ustensile, una in forma de cui mai lung, una in forma de spatula si una indoita la capat.
     -Perii de curatat

     -Pipe-reamer (pt. curatarea turtei)

...Filtrele de pipa sunt:
     - Filtre din lemn de balsa (absorb umezeala de pe teava pipei) 
     - Filtre de carbon (filtreaza mai bine gudronul si alte impuritati din tutun)
     - Filtre ceramice
     - Filtre din carbon cu capete din spuma de mare (meerschaum)
Mai sunt de mentionat cristalele de pipa pt. plasat in fundul vetrei (absorb umezeala)

...Tutunul nu se introduce in pipa imediat dupa deschiderea pachetului pentru ca este prea umed. Se pune pe o coala de hartie si se lasa la temperatura camerei macar o ora inainte de a-l fuma.

...Pipa nu se demontează caldă, ci abia când ajunge la temperatura camerei (după circa 30 de minute de la stingerea jarului). Exceptie fac pipele in stil Army Mount, care pot fi demontate inainte sa se raceasca, fara a exista riscul de a deteriora mustiucul. Pentru a demonta o pipa, rotiti mustiucul intotdeauna spre dreapta (nu il scoateti prin tragere, ci prin rotire). La fel si cand il introduceti la loc, nu impingeti direct, ci rotiti mustiucul spre dreapta pana cand se fxeaza. Nerespectarea acestor cerințe va duce la decalibrarea muștiucului.

Stiati ca...
 
Autentificare
Adresa de e-mail:

Introduceti parola

 
Newsletter